Bronsø - Den upcyclede løsning

By Kasper Feddern

24/06/2024

Bronsø - Den upcyclede løsning

Estimeret læsetid: 4 minutter

Introduktion

I en verden af bæredygtigt byggeri er innovation nøglen. Entreprenører og bygningsejere søger i stigende grad efter miljøvenlige materialer, der ikke går på kompromis med kvalitet eller æstetik. Her kommer Bronsø ind i billedet, en varmebehandlet genanvendt træfacadebeklædning produceret af a:gain. Lavet af kasseret træ tilbyder Bronsø en bemærkelsesværdig 70-80% CO₂-reduktion sammenlignet med lignende produkter. Denne artikel udforsker de unikke funktioner og fordele ved Bronsø, herunder dets forskellige profilkombinationer og bæredygtige indvirkning.

Hvad er Bronsø?

Bronsø er en varmebehandlet genanvendt træfacadebeklædning, der skiller sig ud ved sin upcycling og alsidighed. Den er fremstillet af kasseret træ, som er et biprodukt fra den almindelige produktion af trævarer. Ved at bruge materialer, der ellers ville gå til spilde, hjælper Bronsø med at reducere den miljømæssige påvirkning betydeligt.

Reduktionen ved Bronsø

En af de mest overbevisende egenskaber ved Bronsø er dens 70-80% CO₂-reduktion sammenlignet med lignende produkter. Denne imponerende statistik fremhæver produktets miljømæssige fordele og passer godt til den stigende efterspørgsel efter grønne byggematerialer.

Affaldsbaserede Profilkombinationer

Bronsøs unikke tilgang involverer anvendelse af affaldsbaserede profilkombinationer. Dette maksimerer ikke kun udnyttelsen af tilgængelige ressourcer, men tilføjer også en distinkt æstetisk appel til hver installation.

Profilkombinationer & Tilpasning

Bronsø tilbyder en række profilkombinationer for at imødekomme forskellige designbehov. Her er nogle af mulighederne:

 

 • T – Not og fer: Ideel til et sømløst, ensartet look.

 

 • H – Vandret installation: Perfekt til moderne, lineære designs.

 

 • L – Lameller: Tilføjer tekstur og dybde til facader.

 

Standard Tykkelse og Længder: Standardtykkelsen på Bronsø beklædning er 18mm. Brædderne fås i faldende længder fra 1,8 til 5,4 meter med afvigelser på 30 cm og fås i en blanding af tre forskellige bredder.

Skab et unikt udtryk

En af de fremtrædende aspekter ved Bronsø er dens evne til at hjælpe med at skabe et unikt udtryk for dit byggeprojekt. Ved at vælge forskellige profiler og blande bredder kan du opnå et skræddersyet udseende, der skiller sig ud.

 

Kontakt os tidligt i processen, så vi sammen kan skabe et unikt udtryk for dit projekt.

Sorterings- og Indsamlingsprocessen

Processen med at skabe Bronsø begynder med at sortere alle planker og brædder, der normalt kasseres på grund af æstetiske “defekter”. Disse imperfektioner omfavnes og bliver en del af Bronsøs charme.

 1. Indsamling: Kasserede fyrretræplanker sættes til side under den almindelige produktion baseret på specifikke sorteringskriterier.
 2. Blanding: For at levere i stor skala blandes profiler, bredder og tykkelser. Brædderne er endesamlede for at forenkle installationsprocessen.
 3. Installation: Bronsø installeres som enhver anden standard facadebeklædning, hvilket gør det velkendt for de fleste tømrere.

 

Omfavnelse af Materialeimperfektioner

Bronsø omfavner stolt materialeimperfektioner, som bidrager til dets unikke æstetik. Her er nogle af de accepterede imperfektioner:

 

 • Knastrevner: Uden strukturel indvirkning.

 

 • Knast hjørne mangler: Tilføjer karakter til træet.

 

 • Knastrevner: Op til 3 mm.

 

 • Revner: Op til 3 mm.

 

For de fulde sorteringskriterier, se venligst det tekniske specifikationsdokument tilgængeligt for download.

Bronsø – Den upcyclede løsning

Bronsøs Finish

Træet brugt i Bronsø har en dyb gyldenbrun finish som følge af varmebehandlingsprocessen. Over tid, med fortsat udsættelse for UV, vil denne finish ændre sig til en smuk sølvgrå. Træet kræver ingen yderligere finish, når det først er varmebehandlet.

 

Valg og specificering af profiler

Du kan blande profiler fra vores webassortiment eller kontakte os for yderligere oplysninger om tilgængelige profiltyper. Når du afgiver en ordre, bedes du specificere mængden i meter materiale og ikke kvadratmeter for at sikre præcis levering.

 

Struktureret Levering: For store ordrer, lad os vide dine foretrukne intervaller og leveringsplan for at sikre en smidig gennemførelse af projektet

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvad er Bronsø lavet af?

 • Bronsø er lavet af genanvendt, kasseret træ, et biprodukt fra den almindelige produktion af trævarer.

 

Hvordan bidrager Bronsø til bæredygtighed?

 • Bronsø tilbyder en 70-80% CO₂-reduktion sammenlignet med lignende produkter, hvilket reducerer den miljømæssige påvirkning betydeligt.

 

Hvilke profilkombinationer er tilgængelige med Bronsø?

 • Bronsø tilbyder forskellige profilkombinationer, herunder not og fer, vandret installation og lameller.

 

Hvordan sammenlignes installationsprocessen af Bronsø med andre beklædningsmaterialer?

 • Bronsø kan installeres som enhver anden standard facadebeklædning, hvilket gør det velkendt for de fleste tømrere.

 

Hvilke materialeimperfektioner accepteres i Bronsø?

 • Accepterede imperfektioner inkluderer knastrevner, knast hjørne mangler, knastrevner op til 3 mm og revner op til 3 mm.

 

Kræver Bronsø nogen yderligere finish?

 • Nej, når Bronsø træet er varmebehandlet, kræver det ingen yderligere finish.

Konklusion

Bronsø fra a:gain er ikke bare et produkt; det er en forpligtelse til bæredygtighed og innovation i byggebranchen. Ved at vælge Bronsø kan entreprenører og bygningsejere betydeligt reducere deres CO₂-fodaftryk, samtidig med at de nyder en unik og tilpasselig facadebeklædningsløsning. Kontakt os tidligt i dit projekt for at udforske, hvordan Bronsø kan hjælpe dig med at skabe en distinkt og miljøvenlig bygning.

Termotræbeklædning hos Høje Taastrups rådhus