Circular Furniture Days

By Kasper Feddern & Mikayla Baldwin

03/06/2024

Circular Furniture Days

Vi deltager i Circular Furniture Days 2024

Circular Furniture Days arrangeres af Lifestyle & Design Cluster og finder sted i haven ved Designmuseum Danmark.

 

Åbningstider: 10:00 – 17:00, fra den 12. juni til den 14. juni.

 

Circular Furniture Days bliver realiseret i tæt partnerskab med Formland, Plantindustrien og Designmuseum Danmark og er en del af 3 Days of Design.

 

Begivenheden omfatter en række forskellige innovative møbel- og interiørmærker, der præsenterer cirkulære løsninger og forretningsmodeller.

 

Derudover vil der også være forskellige debatter, foredrag og pop-up begivenheder med fokus på videndeling og de uendelige muligheder inden for cirkulær transformation.

 

Om Circular Furniture Days

Begivenheden udvælger og præsenterer møbler og interiørprodukter eller løsninger, som på den ene eller anden måde er relateret til den cirkulære økonomi. Følgende emner er eksempler på, hvad der kan findes på begivenheden:

 

 • Produceret af genanvendte, overskydende og/eller økologiske materialer.
 • Produceret ved brug af vedvarende eller bæredygtig energi.
 • Designet til at holde længe.
 • Nemme at reparere og renovere.
 • Designet til demontering, så materialerne kan genanvendes.
 • Tilgængelige til leasing i stedet for salg.
 • Har komponenter, der kan genanvendes i andre processer eller produkter.
 • En del af et tilbagekøbsprogram, der sikrer, at produkter eller materialer kan indgå i nye produkter/løsninger.

Udstillingerne vil blive kurateret med hensyn til deres initiativer, evalueret ud fra temaerne:

 • Cirkulært Design
 • Produktion og distribution
 • Brug
 • Genbrug og genanvendelse
 • Materialer/Anskaffelse

Fredag d. 14. juni kl. 11.00 til 12.00

Circularity – Sådan virker det

 

Sted: Haven Grønnegaarden, ved Designmuseet, Bredgade 68, 1260 København, Danmark

Det holistiske perspektiv af forretningsmodeller, materialer, fremstilling, teknologi og skala.

 

Den danske rapport om cirkularitet, “Danish Circularity Gap”, fandt ud af, at Danmark kun er 4% cirkulært. Dette meget lave tal peger på det enorme antal udfordringer, vi står overfor i overgangen til cirkularitet. De fleste aspekter af vores nuværende mønstre og processer skal genovervejes for at nå dertil.

 

I denne samtale vil vi tale med tre innovative virksomheder, der arbejder med opcykling og materialeinnovation, fremstilling og produktudvikling samt service- og logistikløsninger, med et højt niveau af teknologiimplementering i de fleste trin. De tre virksomheder arbejder med cirkularitet som deres grundlag – og opnår skala og trækkraft med deres løsninger.

 

Vores Chief Sales Officer hos a:gain, Jesper Wøldike Brandt, vil deltage i en paneldebat sammen med Anders Jepsen, CEO for NORNORM, Jarl Engelbrecht Vindnæs, grundlægger af Stykka, og Frederik Thrane, moderator for Lifestyle & Design Cluster.

Det fulde program for begivenheden kan findes på: https://ldcluster.com/calendar/

Fremvisning af vores produkter

På begivenheden vil du kunne se et udvalg af vores produkter såsom Fusø, Kiø/Nærø, Hjælmø, Funderø og vores nyeste produkt, Marø.

 

Fusø er vores bordplader lavet af brugte DraughtMaster-fustager fra vores samarbejdspartnere hos Carlsberg. For hver m2 Fusø reducerer vi 22 kg materiale fra affaldsstrømme.

 

Kiø er vores indrammede akustikpaneler, der er bygget i to forskellige variationer – Kiø Beech & Douglas, begge integreret med vores Nærø Akustiske Battser.

 

Kiø Beech reducerer 3,2 kg materiale fra affaldsstrømme per produceret panel, hvoraf ca. 2 kg er tekstil. Kiø Douglas reducerer 3 kg materiale fra affaldsstrømme per panel, hvor 2 kg er tekstil.

 

Hjælmø er vores endetræs murstensgulv, som kan lægges enten i bånd eller sildebensmønster for at skabe det perfekte gulv til dig. Ved at vælge Hjælmø sparer du 8,8 kg netto CO2 per m2 sammenlignet med forbrænding, og 11 kg materiale reduceres fra affaldsstrømme per m2.

 

Funderø er vores parketgulv og kan bygges enten i bånd, 90’er eller skævt sildebensmønster. Med Funderø opnås der en CO2-reduktion på 60-85% sammenlignet med lignende produkter og 15 kg materiale reduceres fra affaldsstrømme per m2.

 

Vores seneste og nyeste produkt er Marø, som er en universel og unik plastplade lavet af forbrugs- eller medicinsk affald. Vidste du, at danske husholdninger årligt producerer 340.000 ton plastaffald, og ved at købe Marø sparer du 17,9 kg affald per m2.

Circular Furniture Days

Guided Tours

På Circular Furniture Days vil der være guidede ture rundt på udstillingen, hvor virksomhederne vil præsentere deres produkter.

 

I forbindelse med arrangementet vil der være en række relevante foredrag og engagerede debatter. Præsentatørerne og debatdeltagerne vil fokusere på aktuelle emner, der relaterer sig til møbel- og interiørindustrien.

 

Andre fantastiske virksomheder, der også udstiller, inkluderer Mater, Wahlers, Small Revolution, Målbar, NORNORM og mange flere!

 

Kom og besøg a:gain, og få en rundvisning i det varierede udvalg af produkter, vi har at tilbyde!

 

Come visit a:gain, and get a tour of the variety of products that we have to offer!