Vindmøller: Affaldsproblem eller potentiale?

By Christian Wittrup

06/10/2023

Vindmøller: Affaldsproblem eller potentiale?

Vi genanvender vindmøllevinger!

Ambitionen hos a:gain er at skabe en stor påvirkning i stor skala. Vi ønsker at drive ejendomsbranchen i en retning mod mindre brug af råmaterialer og sikre, at materialer ikke forbrændes eller deponeres.

Vi bestræber os på at holde fokus på udvalgte genbrugte produkter, som vi tror vil få succes i stor skala og dermed spare på knappe jomfruelige ressourcer. Dog, som en del af vores brandløfte og i overensstemmelse med vores Manifest, skal vi altid være ivrige efter at udforske og finde andre mulige affaldsstrømme. Som en del af vores arv fra Lendager (som vi blev solgt fra for cirka 2 år siden), har vi fortsat arbejdet med og bestræbt os på at redde udtjente vindmøllevinger.

Dette betyder, at vi nu er i gang med at genanvende udtjente Siemens Gamesa vinger og omdanne dem til nye solafskærmninger på TRÆ. Fortrinsvis i samarbejde med MT Højgaard Danmark, som skærer vindmøllesektionerne ned i mindre stykker, og som skal installeres på facaden som solafskærmning i tæt samarbejde med ALUX A/S – Sun & Safe Systems.

Hvorfor følger du ikke YouTube-kanalen drevet af Anders Lendager og Anders Morgenthaler for at få yderligere indsigt? Derudover kan du også følge vores Morten Risom Nielsen og Mathias Ruø Rasmussen, som begge har delt indsigt i processen. Vi beundrer den ‘galskab’, som de bæredygtige forandringsskabere hos Lendager udviser. Om det er en skalerbar løsning, mangler stadig at blive undersøgt nærmere, men endnu en gang tror vi, at Anders Lendager formår at rette verdens øjne mod et stort problem – affald fra vindmøllevinger. Pssst: Vi som samfund har desværre også samme problem med glasfiberbåde over hele verden.

Vi ser frem til at dele flere spændende nyheder om a:gain og projekt TRÆ på senere stadier.

 

 

Link til indlægget her.