Bassin 7, Ø4 Byliv

Bassin 7, Ø4 Byliv

Bassin 7, Ø4 Byliv

Project title

Bassin 7, Ø4 Byliv

Year finished

2023

Location

Århus

Kunde

Bassin 7 Erhverv ApS

Arkitekt

BIG

Entreprenør

CJ Group

Underentreprenør

Vinther & Lassen A/S

Description

Bassin 7 er et stort byfornyelsesprojekt i Århus-området i Danmark der blandt andet benytter vores Dybø, genanvendte akustikplader. Arkitekterne SLETH, GEHL og BIG har sammen med udviklerne, Anpartsselskabet Kilden og Mortensen, Bassin 7 Erhverv ApS og Bassin 7 Bolig Aps, udviklet et helt byområde. Som en del af dette er aktiviteterne ved vandkanten også blevet løftet til nye højder, og Ø4 Byliv-området summer nu af flere caféer og andre byfunktioner. I denne lange række af mindre huse var der fokus på biobaserede, direkte genanvendte og industrielt upcycled produkter. Inden for den sidste kategori har vi hos a:gain leveret genanvendt Bronsø facadebeklædning og Dybø genanvendte akustikplader lavet af PET-flasker

4.627

Estimeret antal kg affald besparet

8.060

Estimeret antal kg CO2e-besparelser

Products

Bronsø
Træfacadebeklædning af termotræ

Termisk behandlet træbeklædning som Bronsø er genanvendt fra affaldsmateriale fra en almindelig produktion af trævarer. Træet bliver afskrevet på grund af knaster, revner og andre naturlige træk ved træet, som ikke påvirker holdbarheden.

Dybø
Upcycled PET-akustikmåtte

Dybø PET akustikmåtte er produceret af brugte plastflasker indsamlet i Europa. Det består af 75% upcycled PET, og der er intet affald i produktionen, da alle reststykker upcycled og føres tilbage til produktionen.

Recycled PET Acoustic Batts used for roofing