Carlsberg Academy

Carlsberg Academy

Carlsberg Academy

Project title

Carlsberg Academy

Year finished

2022

Location

Vesterbro, København

Kunde

Carlsberg Foundation

Bygherre

Carlsberg Foundation

Arkitekt

Architect Marianne Tuxen and architect Anne Nebel

Entreprenør

N. A. Nielsen & Søn

Underentreprenør

Emil Nielsen Smedeværksted

Description

Mellem august 2019 og december 2021 gennemgik Carlsberg Akademiet et omfattende program med restaurering, renovering og teknisk opgradering. Sommeren 2019 igangsatte Carlsbergfondet omfattende restaureringsarbejde på de gamle bygninger på grunden, der udover den italiensk-klassiske hovedbygning inkluderer Vinterhaven, Pompeii-salen, en terrasse og de pragtfulde haver. Formålet med arbejdet var at returnere Carlsberg Akademiet til noget nær dets oprindelige æstetiske udseende og at fremtidssikre bygningerne, som siden 1995 har været et sted for videnskabelige symposier og konferencer. Ambitionen var at vende Akademiet tilbage til, hvordan det så ud i midten af 1800-tallet, da brygger J.C. Jacobsen byggede villaen som sit familiehjem. Denne ambition er blevet opnået med succes. Ølbaren i orangeriet er blevet designet af Tuxen Design. Denne bar, der serverer Carlsbergs berømte øl - kendt som "probably the best beer in the world" - sigter mod at afspejle den ekstreme omhu, håndværksmæssighed og kvalitetsbevidsthed, der er så dybt forankret i Carlsberg. Det er en hyldest til det omhyggelige håndværk og kvalitetsbesættelse, der ligger dybt i Carlsberg DNA. Den imponerende barfront er fremstillet af Carlsbergs ikoniske plastiske ølankre - granuleret, formet og prydet med skinnende messingdetaljer, der udstråler overdådighed! Det er som at opdage en skjult juvel midt i det frodige grønne i orangeriet. De hyggelige vægmonterede bardiske er en forlængelse af barrens designfilosofi og har de samme materialer og dekorative elementer, der gør baren til et ølskæls paradis. Besøgende inviteres til at komme og opleve trylleri på Carlsberg Akademiet.

315

Estimeret antal kg af samlet sparet affald

695

Estimeret antal kg CO2e

Products

OC2
By Mater x a:gain

Den ikoniske Ocean-kollektion, designet af Nanna & Jørgen Ditzel i 1955, er blevet genindført af a:gain og Mater, nu ved hjælp af innovative affaldsbaserede materialer som Carlsbergs DraughtMaster-fustager.

OC2 chair a:gain x mater

Fusø
DraughtMaster Bordplader

Fusø bordplader er produceret af 100% postforbrugeraffald fra Carlsbergs engangs-DraughtMaster-fustager. Vi genanvender fustagerne til et massivt bord. Kombinationen af sort og grønt resulterer i et marmorlignende udseende.

Fusø Round Draugtmaster Table a:gain