Ressourcerækkerne

Ressourcerækkerne

Ressourcerækkerne

Project title

Ressourcerækkerne

Year finished

2019

Location

Ørestaden, Copenhagen

Kunde

AG Gruppen

Bygherre

NREP/AG Gruppen

Arkitekt

Lendager Group

Rådgivende Ingeniør

MOE A/S

Entreprenør

AG Gruppen

Kontrakttype

Turnkey

Område

9148 m²

Description

Resource Rows i Ørestaden er et fyrtårnsprojekt inden for genbrug af byggematerialer. Ressourceeffektivitet og optimal udnyttelse af ressourcer er hovedtemaerne i projektet. Bygningen har en meget karakteristisk æstetik, da murstensfacaderne er udskæringer, der er taget direkte fra bygninger, der skulle nedrives. Stykker på 1 m² murværk er blevet udskåret og derefter indarbejdet i nye facadeelementer. Bygningen har et veludnyttet tagområde, hvor hvert rækkehus får sit eget lille trætaghus, lavet af 100% genanvendte materialer.

463.000

Estimeret antal kg af samlet sparet affald

8.169

Estimeret antal kg CO2e

Products

Brændt Træfacade

100% genanvendt træbeklædning, lavet med træbjælker fra konstruktionen af Københavns metro. Træet er blevet behandlet med overfladeafbrænding og linolie.

Resource rows closeup wooden cladding

Genanvendt Murstensfacade

Produceret med udskårne murstenselementer fra forskellige steder i København. Facaden er skabt ved at blande forskellige udskårne murstensstykker og genstøbe dem i en form.

Resource Rows Closeup

Afskåret Eg-gulv

Massivt trægulv lavet af Dinesen egetræsaffald. Det er sjældent at se massivt træ i mange nyere byggerier, især massivt egetræ, hvilket tilføjer et strejf af klasse og kvalitet til alle rækkehusene.

Resource rows flooring