Science City Lyngby

Science City Lyngby

Science City Lyngby

Project title

Science City Lyngby

Year finished

2023

Location

Lyngby, Danmark

Kunde

Science City Lyngby

Bygherre

Velliv

Arkitekt

Lendager

Ingeniør

N/A

Description

a:gain har leveret Dybø akustikplader lavet af upcycled PET-flasker og Hjælmø klodsegulv lavet af upcycled kasserede fyrretræ fra industriproduktionen til Science City Lyngby.

Science City Lyngby er en non-profit forening med over 80 medlemmer fra kommunen, DTU og ni andre uddannelsesinstitutioner samt ca. 70 store og små virksomheder. Disse virksomheder inkluderer Microsoft, COWI, Topsøe, Novozymes, GEO, Aquaporin, LIFE og mange flere. Vi stræber efter at skabe et førende innovationsdistrikt i Danmark, hvor alle arbejder sammen om at udvikle, teste og anvende innovative grønne løsninger. Vi deler viden gennem innovation, samarbejder om konkrete projekter og muliggør, at iværksættere, forskere og studerende kan få adgang til data og virkelige testmiljøer som vores medlemmer stiller til rådighed.   Sustainability Lab er et 700 m2 showroom og besøgscenter, et co-working space, et møde- og eventlokale samt et living lab, hvor vi tester og demonstrerer teknologier og løsninger for en mere bæredygtig fremtid. Sustainability Lab er en sandkasse for over 80 medlemmer, partnere, sponsorer samt alle relevante startups, studerende og forskere.   Den upcycled gulvemission er godkendt i henhold til REIS Ref. 6F006139.

2.317

Estimerede antal kg affald besparet

3.205

Estimeret antal kg CO2e-besparelser

Products

Dybø
Akustikplader

Dybø PET-filtet produceres af brugte plastflasker indsamlet i Europa. Det består af 75% upcycled PET, og der er intet affald i produktionen, da alle reststykker upcycled og føres tilbage til produktionen.

Hjælmø
Klodsegulv

Hjælmø klodsegulv er upcycled fra reststykker og udklip, der er akkumuleret under produktionen af fyrretræslameller og vinduesrammer. Træet sorteres fra på grund af knaster, som ikke har betydning for holdbarheden og styrken, når det bruges som murværksgulv.

Sustainble products into flooring