Søren Jensens hovedkontor, Europa Plads

Søren Jensens hovedkontor, Europa Plads

Søren Jensens hovedkontor, Europa Plads

Project title

Søren Jensens hovedkontor, Europa Plads

Year finished

2024

Location

Århus, Danmark

Bygherre

Danica Ejendomme

Arkitekt

Luplau Poulsen

Entreprenør

Raundahl & Moesbye

Underentreprenør

Hjælmø (Granslev Tømrer) and Tystø (DEKO)

Kunde

Søren Jensen Rådg. Ing.

Description

Et kontorbyggeri på 19.000 m2 er blevet opført i Århus lige i nærheden af DOKK1 og benytter nu vores upcyclede gulve. Projektet har opnået DGNB Gold-certificering. En af lejerne, Søren Jensen Engineering, insisterede på og kæmpede for, at der skulle anvendes mindre klimabelastende valg af bygningskomponenter og interiør til deres 3. sal. I tæt samarbejde med bygningens ejer, Danica Ejendomme, ønskede de at vise, hvor meget der kunne spares fra en anden Danica ejendom kaldet Nauticon i København. De har arbejdet med biobaserede produkter, med 1:1 direkte genbrug, og valgte derfor yderligere genanvendte endetræsmursten til deres gulve fra a:gain. Endelig blev det besluttet at redde nedrivningsglas fra Nauticon med nedrivningsfirmaet Tscherning. Det blev genanvendt sammen med DEKO og a:gain til den nye Tystø glasvæg. Ud over nedrivningsglasset er træet kasserede træmaterialer. De genanvendte gulve har godkendte emissioner ifølge REIS Ref. 6F006139.

Products

Hjælmø
Endetræsgulv

Hjælmø end grain-gulvet er upcycled fra overskudsmateriale og udklip, der er akkumuleret under produktionen af fyrretræslameller og vinduesrammer. Træet er sorteret fra på grund af knaster, som ikke har betydning for holdbarheden og styrken, når det bruges som murstensgulv.

Sustainble products into flooring

Tystø
Skillevæg

Tystø er et opdelingssystem lavet af upcycled glaselementer, som i deres første levetid har været brugt som facade- eller tagvinduer.

Sustainable reclaimed glass unit wall