TRÆ

TRÆ

TRÆ

Project title

TRÆ

Year finished

2024

Location

Århus, Danmark

Kunde

Kaj Ove Madsen

Bygherre

PFA Ejendomme / Kilden & Hindby

Arkitekt

Lendager

Ingeniør

Artelia

Entreprenør

Kaj Ove Madsen

Underentreprenør

Granslev Tømrer + Vognsen & Co

Description

TRÆ består af tre bygninger, der er henholdsvis 6, 6 og 20 etager, opført ved brug af upcycled produkter. TRÆ er bygget af træ, beton og glas, men arbejder også med direkte genbrug, biobaserede- og upcycled produkter. Eksempler er kasserede vindmøllevinger, der blandt andet gennemgår en række brandtests, før de bruges på facaden. Derudover omfatter projektet upcycled facadeplader, mursten, træ, dobbelt glas og andre materialer, der er blevet brugt før. Kilden & Hindby og interessenter forsøger at finde, teste og vælge materialer undervejs, og kan derfor ikke for eksempel fortælle præcist, hvordan facaden vil se ud, hvordan etagerne vil være i de fremtidige kontorer, eller hvilken slags materiale der bruges til de akustiske lofter. Det er en ny måde at tænke på og en anderledes måde at bygge på, men vi har et fælles ansvar og en ambition om at udfordre grænserne for, hvordan vi bygger i dag. Nu prøver de med TRÆ.

Products

Dybø
Upcycled PET-akustikbatts

Dybø PET filt er produceret af brugte plastflasker indsamlet i Europa. Det består af 75% upcycled PET, og der er intet affald i produktionen, da alle reststykker upcycled og føres tilbage til produktionen.

Recycled PET Acoustic Batts used for roofing

Hjælmø
Murværksgulv af endekorn

Hjælmø murværksgulv af endekorn er upcycled fra reststykker og udklip, der er akkumuleret under produktionen af fyrretræslameller og vinduesrammer. Træet sorteres fra på grund af knaster, som ikke har betydning for holdbarheden og styrken, når det bruges som murværksgulv.

Brick upcycled flooring

Funderø
Upcycled parketgulv af eg og ask

Funderø Classic Danish er en blanding af ask og eg, hvilket giver det et rigt, klassisk udseende, der ville passe fint til ethvert mødelokale. Funderø er upcycled fra reststykker, der stammer fra Junckers’ gulvproduktion.

Upcycled parquest flooring

Viddø
Vindueselementer fra kasserede, Isolerede Glasenheder

Ved hjælp af en omfattende database af kasserede glasenheder og AI-drevne værktøjer, gør vi det muligt at skabe en smuk vinduesindretning baseret på affald.

Elemens from discarded insulanted glass units

Tystø
Skillevæg

Tystø er et opdelingssystem lavet af upcycled glaselementer, som i deres første levetid har været brugt som facade- eller tagvinduer.

Sustainable reclaimed glass unit wall

Innovation
Vindmøllevinger

Kasserede vindmøllevinger er direkte genbrugt i facaden efter at være blevet gennemgået en række brandprøver.

upcycled products by Wind turbines being reused for facade