Tscherning HQ

Tscherning HQ

Tscherning HQ

Project title

Tscherning HQ

Year finished

2023

Location

Hedehusene, Sjælland, Danmark

Bygherre

Tscherning A/S A/S

Arkitekt

GXN

Kunde

Tscherning A/S A/S

Description

Det danske nedrivningsfirma, Tscherning, hvis historie går tilbage til 1975, vokser i størrelse og havde behov for at udvide de nuværende lokaler og benytter nu direkte genbrugsmaterialer.
Da virksomheden gennem årtier har opretholdt en ægte respekt for jordens ressourcer, var ambitionen at a) upcycled eksisterende bærende strukturer, b) at bygge med 1-1 direkte genbrugsmaterialer, c) at bygge med biobaserede produkter, og d) at bygge med industrielt upcycled produkter. I den sidste kategori har a:gain leveret Hjælmø klodsegulv, Nærø akustikpaneler af upcycled tekstiler,Fusø plader af upcycled Carlsberg Draughtmaster-fustager, og endelig a:gain x Wehlers RUM stole med upcycled Carlsberg Draughtmaster-fustager. Udvidelsen af bygningen og transformationen af den eksisterende bygning er en fryd for øjet og en grøn high-five til miljøet.

Products

Hjælmø
Klodsegulv

Hjælmø klodsegulv er upcycled fra reststykker og udklip, der er akkumuleret under produktionen af fyrretræslameller og vinduesrammer. Træet sorteres fra på grund af knaster, som ikke har betydning for holdbarheden og styrken, når det bruges som murværksgulv.

Fusø
DraughtMaster Bordplade

Fusø bordplader produceres af 100% industriaffald fra Carlsbergs engangsfustager til DraughtMaster. Vi upcycler fustagerne til en massiv plade.

a table made from biobased products