Grønttorvet Spisehus

Project description

Grønttorvet spisehus is built on the ambition of creating Denmark's most sustainable solution to a community center. A common dining house that works self-sufficiently and where excess materials constantly move from one circuit to another - and do away with the idea of waste. The dining house is created almost exclusively from upcycled materials from the existing structure on site.

Project overview

Project title
Grønttorvet Spisehus
Year finished
2022
Location
Valby, Copenhagen
Customer
Ingcon A/S
Building Owner
FB Gruppen A/S
Architect
Lendager Group
Contractor
Ingcon A/S
Area
700 m²

Delivery

Hjælmø
End Grain Flooring

End grain flooring of discarded material from window frame production in collaboration with NORTO

Dybø
Acoustic PET Felt

100 recycled PET Felt with a high acoustic absorption.